Екипът на Държавната агенция за закрила на детето се включва в инициативата „Поход за Свобода“ ( Walk for freedom),  по случай 18-ти октомври – международния ден за борба с трафика на хора.

Ежегодното събитие се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по целия свят, събирайки граждани, партньори и съмишленици в борбата с трафика и търговията с човешки животи. „Децата са сред най-честите жертви на насилие и експлоатация, защото в повечето случаи нямат възможност да се защитят. Аз и екипът ми се включвам се в този символичен акт на непримиримост, за да покажем, че сме против отнемането на човешката свобода за децата и семействата им. Само всички заедно можем да намалим уязвимостта в общностите ни с трафика на хора.“, споделя председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова.

С подкрепата на събитието ДАЗД цели да популяризира още повече и Националната телефонна линия за деца 116 111, която приема  сигнали за деца в риск денонощно и безплатно на територията на цялата страна.

В България глобалната инициатива се организира от Фондация „А21 България“, а идеята е да се обърне общественото внимание към огромните мащаби на проблема.

„A21 България“ е глобална неправителствена организация с представителства в 12 държави по целия свят, а в сферата й на дейност е борбата срещу трафика на хора и съвременното робство като резултат на разбирането, че в XXI век е недопустимо да има роби по света, повече откогато и да било в човешката история. За да получите повече информация, последвайте А21 в социалните мрежи:

Instagram А21Bulgaria

Facebook A21 Bulgaria

 

Цялото събитие може да гледате тук