Време за отдих и почивка

В напрегнатото ежедневие, между училището, домашните и извънкласни занимания, децата все повече се оплакват от липса на свободно време, което да посветят на интересни, приятни и разтоварващи за тях занимания. Затова, когато разполагаме с него е важно да го оползотворим по начин, който осигурява почивка на ума и тялото ни и ни помага да възстановим силите си.

Ако си обърнал внимание, повечето деца прекарват голяма част от свободното си време в интернет, социалните мрежи и на телефона и все по-рядко проявяват интерес към движението, общуването лице в лице и заниманията на открито.

Безспорно завладяващ, виртуалният свят обаче не е единствената интригуваща алтернатива за свободното време. Използвай въображението си и помисли за други форми на забавление, които стимулират съзнанието ти и те изправят пред нови предизвикателства. Разходките сред природата, игрите в парка, включването в кръжоци и клубове по интереси, участието в благотворителни акции, посещението на музеи, театри и концерти са само част от възможностите, които не само ще те разтоварят, но и ще те обогатят.

Ако пълноценното и рационално оползотворяване на свободното време е предизвикателство за теб, свържи се с НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ ЗА ДЕЦА

като набереш 116 111. Ние ще ти помогнем да замениш седенето пред компютъра и телевизора, със също така увлекателни и същевременно полезни за теб занимания за свободното време.

НЕ СИ САМ!