email 200

Консултирай се по e-mail

Тук можеш да получиш подкрепа и съвет, за да намериш най-доброто решение за теб. Няма малки и големи теми, няма важни и маловажни притеснения. Всичко, което те тревожи и вълнува е от значение.

Ако има нещо, което искаш да споделиш и да обсъдиш и предпочиташ да направиш това през e-mail, направи го тук! Ще получиш отговор от консултант от нашия екип, като споделеното ще остане между теб и него - то е конфиденциално!

До 3 дни след получаване на е-mail-а от теб, ще се постараем да получиш и ти писмо от нас.

Ако си притеснен и не се чувстваш в безопасност, свържи се с нас на телефон 116 111, за да можем бързо да се погрижим за твоята сигурност.


* Забележка: Ако имате информация за дете в риск, моля свържете се нас на номер 116 111. Това не е електронен адрес за подаване на сигнали за риск за деца, защото за уточняването на информацията е необходим и разговор с Вас, а и някои ситуации налагат незабавна намеса. 

...

Какво ново?

На 17 май отбелязваме деня на Child Helpline International - глобалната мрежа на телефонните линии за помощ на деца.

Историята на Child Helpline International започва преди 25 години в Индия. Основателката на фондацията Jeroo Billimoria е социален работник и е работела с деца  от улицата. Тя дала на децата, с които работела своя телефонен номер и им казала, че могат да й се обаждат по всяко време в случай, че имат нужда от помощ.

Телефонът не спрял да звъни!

Jeroo Billimoria осъзнала, че тези деца имат нужда от някого, с когото да поговорят или да бъде до тях в труден момент. Това довело до създаването на първата и единствена телефонна линия за помощ на деца в Индия. Доброволци започнали да отговарят на обажданията на децата, както и да работят с тези от тях, които имат нужда от помощ. Събраните данни от позвъняванията се превърнали във важна информация, използвана при създаването на политики, насочени към закрила на децата.

Постепенно идеята на Jeroo Billimoria се превръща в глобална концепция. Има две причини за това. Едната е, че самите деца са показвали чрез обажданията си потребността от такава линия. Втората е, че социалната работничка разпознала необходимостта да разпространи своя опит и в други страни, за да помогне на възможно най-много деца чрез създаването на глобална мрежа.

Днес мрежата на Child Helpline International обхваща 178 телефонни линии за деца на 143 държави.  

Линиите за помощ на деца предоставят възможност на децата и младите хора да споделят за своите проблеми, да потърсят възможност да се справят с трудните ситуации. Консултантите обсъждат с децата темите, които ги вълнуват, изслушват техните притеснения и страхове и при необходимост осигуряват помощ от системата за закрила на детето. Всеки ден хората, които работят на телефонните линии, дават на младите хора разбиране и подкрепа.

Днес отбелязваме международния ден на Child Helpline International с убеждението, че тази глобална мрежа дава и ще продължи да работи за развитието на телефонните линии за деца по цял свят и за това всички деца, които имат нужда от помощ и подкрепа, да имат достъп до такава. 

116111

polezna-informaciq

Question-Mark-Post-Its